Κώστας ΠαπαθανασίουΗ ομιλία του Παπαθανασίου στην ΑθήναΤην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση πραγματοποίησε χτες Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, ο Υποψήφιος Βουλευτής Φωκίδας με τη Νέα Δημοκρατία Κώστας Γ. Παπαθανασίου, στο ξενοδοχείοCARAVEL στην Αθήνα.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, αφού όχι μόνο η αίθουσα του ξενοδοχείου ήταν πλήρης αλλά πλήθος κόσμου βρισκόταν και έξω από την αίθουσα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο υποψήφιος Βουλευτής αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών και στη λαϊκίστικη και δημαγωγική πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η κάθε ψήφος αποτελεί επιλογή ζωής.

Μεταξύ άλλων δόθηκε έμφαση στα παρακάτω θέματα της Φωκίδας δεσμευόμενος για την άμεση διεκδίκηση τους:


1. Υποδομές υγείας (Νοσοκομείο Άμφισσας, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία Νομού), τονίζοντας ότι δεν θα υπολογίσει κανένα πολιτικό και προσωπικό κόστος.

2. ΕΥΔΑΠ. Ζήτησε την δίκαιη ανταπόδοση για το αγαθό του νερού που προσφέρει η Φωκίδα υδροδοτώντας την μισή Ελλάδα.

3. Συνολική ανασυγκρότηση του Παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας.

4. Αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας, έργο που ο ίδιος είχε εντάξει στο μοναδικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της Φωκίδας «ΠΑΝΦΩΚΙΣ».

5. Συνολική αξιοποίηση του ιστορικού τόπου των Δελφών δημιουργώντας συνέργειες σε διεθνές επίπεδο.

6. Εντάξεις έργων σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Δεν μπορεί να επιτραπεί στο μέλλον η απένταξη κανενός ώριμου έργου από κονδύλια του ΕΣΠΑ, όπως έγινε με τον παραλίμνιο αγωγό λυμάτων στη λίμνη του Μόρνου και με το σχεδιασμό και κατασκευή σύγχρονου οδικού άξονα Αντιρρίου - Μπρά

λου.