Αφροδίτη Παπαθανάση

Η απόφαση να είμαι υποψήφια με το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών σηματοδοτεί την ανάγκη να συμβάλλω και εγώ στον αγώνα απέναντι στη συντήρηση, στην κοινωνική εξαθλίωση, στις ανισότητες και κυρίως στην έλλειψη προοπτικής για την χώρα.

Το Κίνημα δεν είναι ένα ακόμα κόμμα. Είναι η απαρχή μιας προσπάθειας να ξανασυναντηθούν όλες οι δυνάμεις του χώρου, ώστε να δημιουργηθεί πάλι η μεγάλη προοδευτική παράταξη που σήμερα είναι κατακερματισμένη.

Δεν μπορεί σήμερα η προοδευτική παράταξη να αρκείται στον μικρό βολικό κυβερνητικό εταίρο, τώρα δεξιού, αύριο κανείς δεν ξέρει τι.

Δεν μπορεί στο όνομα της μικροπολιτικής επικοινωνίας, να προκαλούμε στη χώρα τεχνητά αδιέξοδα. Ιούλιος success story, Δεκέμβριος φόβος και αδιέξοδα.

Δεν μπορεί η κρίση να μην μας δίδαξε τίποτε.

Δεν αξίζει για την προσωπική επιβίωση κανενός "μεγαλοστελέχους" να πάει ξανά ο λογαριασμός στην κοινωνία.

Το 2009 - 2011 ζήσαμε σε μια διαρκή πίεση, ζήσαμε τον κοινωνικό αφορισμό, ζήσαμε προπηλακισμούς, ύβρεις και ανήκουστες επιθέσεις.

Σήμερα ζητώ να πω τη δική μας αλήθεια.

Η Δεξιά επενδύει στο φόβο. Μόνο μια λέξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα λύνει όλα εντός χώρας και εντός Ευρώπης. Μόνο μια πρόταση.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λέει ό,τι και να γίνει, εγώ θα είμαι μέλος της όποιας κυβέρνησης προκύψει. Αυτό και με όποιο κόστος.

Εγώ , εμείς , πρέπει να πούμε ξανά και για το 2009-2011, τι θέλαμε, τι υπερασπιστήκαμε , τι έγινε τον Ιούνιο του 2011, τι έγινε πριν και μετά τις Κάννες, τι έγινε με τις τράπεζες και τις κοινές ή μη μετοχές, τι έγινε με τα δάνεια των καναλιών.

Πρέπει να πούμε πως αν όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας είχε βάλει πλάτη στα δύσκολα, όπως συνέβη στις υπόλοιπες χώρες που αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα, η χώρα σήμερα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Πρέπει να πούμε πως τα σενάρια συνομωσίας για τα αίτια της κρίσης καλλιεργήθηκαν από την ελληνική πολιτική σκηνή.

Πρέπει να πω πως φτάνει πια ο διχασμός σε καλούς και κακούς, σε πατριώτες και προδότες, σε πλειοδότες και μειοδότες.

Και πως αν δεν ξεκινήσει το ξεκαθάρισμα από το ίδιο το πολιτικό σύστημα και την σχέση του με κάθε είδους μικρή και μεγάλη διαπλοκή και πάλι δεν θα τα καταφέρουμε.

Και κυρίως πρέπει να πούμε πως τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, το θέμα της ανεργίας και της κοινωνικής συνοχής θα πρέπει να είναι σήμερα εθνικός σκοπός.

Σήμερα καταθέτοντας την εμπειρία και το έργο μου, αναζητώ το δικαίωμα να μιλήσω για όλα αυτά. γιατί με τους πολίτες ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ξανά πολιτικά.


http://www.amfissapress.gr